27 Şubat 2012 Pazartesi

Cumhurbaşkanlığı'ndan 33 yıl sonra Diyanet'e ziyaret


İLYAS KOÇ ANKARA 04.02.2012

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı oldu.
Başkanlığa gelişinde binanın girişinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından karşılanan Gül, cuma namazını başkanlık binasının içindeki mescitte kıldı. Ardından Görmez'in makamına geçerek burada kısa bir konuşma yaptı.
Başkanlığın, kuruluşundan itibaren İslam dinini halka en iyi şekilde öğretmek için büyük bir gayret gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Dinimizi hurafelerden uzak, berrak, öz, en doğru şekilde halkımıza öğretmek, nesillere yaymak Diyanet İşleri teşkilatının en önemli görevlerindendir." diye konuştu. Ziyaretinin Mevlit Kandili'ne rastladığını da hatırlatan Gül, vatandaşların kandilini de kutladı. Görmez de Cumhurbaşkanı'na Diyanet'in yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri hakkında geniş bir sunum yaptı. Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde yapılacak etkinliklerden bahsetti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Gül'e hurma ve zemzem suyu ikram edildi. Gül'e ayrıca Peygamber Efendimiz'in (sas) şemailini anlatan Hattat Hüseyin Öksüz'e ait Hilye-i Şerif hediye edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder